Våra fordon

  • volvo

bil - volvo xc 40

Alla våra fordon är stripade likadant. Våra övningsbilar för B-kort är inget undantag. Lektionerna utförs i sportigt svarta Volvo XC40, både manuell- och automatväxlade. Volvo XC40 är en mindre SUV (sport utility vehicle) som ger dig komfort och hög säkerhet. Du som kör sitter alldeles lagom högt och har bra sikt åt alla håll. Dessa bilar kommer ni att använda vid förarprovet och självklart använder vi dem också vid genomgång av säkerhetskontrollen.

FORD MUSTANG

För dig som vill varva dina körlektioner med en rolig och annorlunda bil, har vi en sportig Ford Mustang till förfogande. En automatväxlad svart cabriolet som skriker körglädje. Bilen är självklart utrustad med airbags, dubbelkommando och extraspeglar. Bilen används INTE vid förarprov! Det finns dock krav på dig som elev, om du vill köra lektioner med denna bil…du ska ha kommit en bra bit fram på din körkortsutbildning och det avgörs av din trafiklärare.

A-traktor (EPA)

En klassisk A-traktor, Volvo 740 från 1987, finns till förfogande för dig som vill öva parkering, backa runt hörn, växling eller allmänt känna på hur en EPA känns. För att få rätta EPA känslan är bilen självklart utrustad med Poppys, dekaler och annat lull-lull.

MOPED

Här kan du köra nya, bekväma och bensinsnåla Peugeot Kisbee, en lättkörd moped med 4-takts motor. För dig som inte har hjälm finns det självklart att låna på skolan. Läraren kommer köra en Kymco Xciting 250, som i många avseenden liknar en moped men med en mer kraftfull motor.